
fredag 21 februari 2014
Nu vankas födelsedagskalas till en 13-åring!
Denna veckan har gått snabbt. Den handlar om jobb, matinköp, bakning och planering inför stundande 13 års kalas för äldsta dotter. Hittade ett härligt recept på en tårta, på nyinlagda bloggen "By Blondie" på min blogglista. Började redan förbereda tårtbotten av choklad i onsdags. Igår förberdde jag hallonmousse och choklad-daimblandningen som ska vara mellan tårtbottnarna samt chokladsmörkrämen. Nu valde jag att lägga chokladblandningen först och sen hallonmoussen. Det var bara det, att när jag la hallonmoussen och sen chokladsmörkrämen, blev det för tungt. Choklad-daimblandningen började sippra ut. Snabbt som attan var jag tvungen att sätta ut tårtan i friggeboden. Man lär sig av sina misstag :( Det blev ingen vit marsipan på den idag. Hoppas bara den håller tills imorgon. Efter detta har jag börjat forma sockerblommorna av sockermassa, som jag färgat rosa och svart samt vita blommor. Älskar pysslet, NÄR det fungerar. Jaja, tårtan går ju att äta ändå. Nu är det att börja förbereda maten. Baka bröd och duka får jag göra imorgon. Fick receptet av en tidigare kollega. Receptet skriver jag ner i slutet. Sååå gott. Baka är avkopplande men inte att laga mat. Skönt att ha fått tillbaka energin, men vet att det kan även bli bakslag, då man lätt tar ut sig. Men det får vi ta då. Nu har jag pausat tillräckligt framför datorn med ett glas rödvin....nu får jag fortsätta med matlagningen, innan jag somnar.
BRÖD I LÅNGPANNA
1/2 paket jäst
1 tsk salt
3 dl vatten
6-7 dl vetemjöl
100-150 g hackade valnötter
1 dl hackade svarta oliver
3 msk olivolja
1 msk honung
Jäs i 1 tim. Kavla ut på långpannan. Pensla med vatten, strö över flingsalt. Ugnen på 225 gr, sänk till 200 gr när brödet sätts in i ugnen ca 25-30 min. Skär brödet i rutor efter det svalnat.

Etiketter:
Tårta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar